Читалището на село Велковци се представя в конкурса “Шарени чорапье” с женски чорапи, които са задължителен елемент от носията

С две фотографии на женски шарени чорапи народно читалище “Граовска пробуда-1928” в брезнишкото село Велковци участва в онлайн конкурса “Шарени чорапье”, видя Zapadno.com.

Читалището е сред участниците в онлайн конкурса, организиран от народно читалище “Крюгер Николов-1922” в земенското село Пещера, което тази година чества 100-годишен юбилей. Конкурсът е посветен и на Деня на самодееца, който се отбелязва на 1 март. Културно-просветното средище на Велковци се представя с два чифта женски шарени чорапи. Те са задължителен елемент от женската носия.

Снимки на участниците се публикуват във Фейсбук профила на читалището в земенското село Пещера и за тях се гласува чрез натискане на бутона “Харесване”. Първите три творби, които са събрали най-много харесвания ще получат плакет и диплома. За останалите участници са предвидени грамоти за участие. Конкурсът се провежда от 8 февруари до 8 март.

Снимки: народно читалище “Граовска пробуда-1928”

Виж също...

Loading...