Община Трън плаща между 360 лева и 2 лева обезщетения заради ремонта на водопровода за града

Определени са обезщетения за собствениците на имоти, които са били засегнати от ремонта на водопровода за град Трън, става ясно от съобщение на трънската общинска администрация.

Имотите са засегнати от реализирането на обект „Реконструкция на довеждащ водопровод за гр. Трън от преходен до напорен резервоар V=2000m3″. В обявлението на Общината са изброени 15 имота, чиито собственици ще бъдат обезщетени. Повечето от тях представляват пасища, но има такива като орна земя и широколистна гора. Площите на имотите варират от 1 квадратен метър до 200 квадратни метра.

Определените суми за компенсация на собствениците им варират от 360 лева до 2 лева и 40 стотинки. Например, за един имот от 50 квадратни метра с широколистни дървесни видове са отредени 360 лева обезщетение, а за друг в същата местност, но 6 квадрата повече и с начин на трайно ползване залесени горски територии, обезщетението е 157 лева. В същата местност други 22 квадратни метра широколистна гора са оценени на 131 лева.

Сумите могат да се обжалват в определен 14-дневен срок от съобщаването им чрез кмета на Община Трън пред Административен съд-Перник, поясняват от Община Трън.

За сагата с довеждащия водопровод от село Банкя до град Трън читателите на Zapadno.com научиха през последните 2 години в поредица от публикации. Същинската работа по ремонта стартира в края на 2021 година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...