До 18 март местни инициативи в община Брезник могат да кандидатстват за финансиране

18 март е крайният срок, в който активните хора от община Брезник могат да потърсят подкрепа за тяхна местна инициатива в областта на културата, образованието, спорта и други. Община Брезник публикува отворена покана за подаване на кандидатури за финансиране по Договора за сътрудничество с „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД за 2022 година, видя репортер на Zapadno.com.

Финансовите средства са дарение от фирмата и са на обща стойност 50 000 лева. Половината от тази сума е предназначена за инфраструктурни проекти с обществено значение, които се определят по предложение на Община Брезник. Другата половина е за малки проекти на стойност до 4 000 лева. Идеите трябва да са подадени от организации, работещи в Брезник, или да имат дейност, свързана с Брезник. Настоящата отворена покана е насочена именно към такива кандидатури, става ясно от отворено писмо-покана към обществеността на Брезнишко.

За шеста предна година общинската администрация на Брезник и компанията обявяват процедура за набиране на кандидатури за финансиране на местни инициативи. Досега по Договора за сътрудничество са били подкрепени 10 предложения на администрацията на общината и близо 40 инициативи на читалища, училища, църковни настоятелства, клубове и други. Прочетете още по темата в публикацията: Отново 50 000 лева влизат в бюджета на Брезник чрез фирмено дарение в подкрепа на общински проекти и инициативи на местни организации.

Финансирането се прави на годишна база и в конкретния случай се отнася за 2022 година. Документи се приемат до 18 март. Подробна информация за процедурата по кандидатстване е представена в публичните Правила за финансиране, които са достъпни на интернет страницата на Община Брезник. Там са посочени телефони за връзка и приемни дни по темата в Информационния център на „Трейс Рисорсиз“ в Брезник.

Виж също...

Loading...