Обитателите на частния дом за възрастни хора в Брезник получиха дарение от клуб “Пътешественици из етнографията на Граово”

Млади попълнения от клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” са посетили частния дом за възрастни хора “Четири сезона” в град Брезник, съобщи за Zapadno.com ръководителят на клуба Аниела Асенова.

Поводът за гостуването в социалното заведение е инициатива на учениците, която се е зародила в началото на тази година. Учениците-пътешественици, заедно със своя учител, са се обединили около идеята да съберат книги, които да подарят на хората от златна възраст. Това, по думите им, е и дребен жест на внимание към тях, с който искат да ги зарадват в дните на пандемия и ограничителни мерки. Те са били придружени от приятел на клуба от местна неправителствена организация.

Сред направеното дарение има заглавия от българската и световната художествена литература, списания и периодични издания на различна тематика: кулинарни, обществено-политически, културни, женски, музикални и други.

Обитателите на дома са благодарили на младежите и са споделили, че обичат четенето и имат интереси в различни области. Похвалили са се, че вече имат обособена библиотека. Ръководството на дома за възрастни хора се е подготвило за срещата и е почерпило учениците с различни видове лакомства.

Срещата е завършила с обещание отново младите да посетят социалното заведение и да прекарат част от времето си сред мъдростта на възрастните хора.

Снимки: Милен Миланов

Виж също...

Loading...