Мартениците в Брезник и Трън се предлагат на цени от 40 стотинки нагоре и в богато разнообразие – СНИМКИ

Около дузина маси с мартеници изпълниха централни улици в градовете Брезник и Трън в навечерието на българския празник Баба Марта, установи проверка на Zapadno.com.

Жители и гости на двата града могат да си закупят ръчно изработени мартеници и такива, които са фабрични. Традиционно преобладават червения и белия цвят в плетката, но за търсещите по-нестандартното са добавени и други атрибути като мъниста, картинки или фигурки.

Цените на мартениците варират от 40 стотинки за брой до 4 лева и 50 стотинки, а дори и по-нагоре. Обичайно една мартеница на щанд се продава между 1 и 2 лева, като цената зависи от размера и изработката.

В петъчния ден в град Трън мартеници можеха да се закупят от няколко маси на улица “Петко Д. Петков”, като има и търговци, които ги предлагат като допълнителна към основната им стока.

В град Брезник пък са разположени около 10 маси за мартеници – по улица “Георги Ив. Бунджулов” и около кръстовището с улиците “Йордан Милев” и “Андрей Михайлов”. Мартеници могат да се закупят и от няколко търговски обекта, които също са ги поставили като допълнителна стока.

Разгледайте снимки на част от масите с мартеници, които се предлагат в навечерието на Баба Марта:

Виж също...

Loading...