Областният управител изпрати ръчно изработени мартеници на кметовете на Брезник, Трън и другите общини в региона

Областният управител на област Перник Кирил Стоев поздравява жителите на региона по случай Баба Марта, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

„Честита баба Марта! От днес до настъпването на пролетта всички се закичваме с бял и червен конец, следвайки една прекрасна многовековна традиция, която според легендата, датира още от времето на хан Аспарух. Още от тогава обагреният конец носи символиката на здравата нишка, свързваща българите по света в едно – да сме здрави, силни и щастливи.“, сподели областния управител Кирил Стоев. Той започна работния ден с поздрав към всички служители на Областна администрация-Перник и на всички жители на региона, и им пожела, с гордост да носят мартениците си, като един от символите на българската идентичност.

Стоев изпрати на кметовете на Перник, Радомир, Брезник, Земен, Ковачевци и Трън, специални ръчно изработени мартеници от местни самодейни творци, като по този начин не пропусна да сподели, че е важно да подкрепяме и да подпомагаме развитието на родното изкуство и творчество.

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...