В навечерието на националния празник на България ученици от училищата в Брезник и Ноевци бяха наградени с грамоти

Ученици от средно училище “Васил Левски” в град Брезник и основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци получиха грамоти в навечерието на националния празник на България, научи Zapadno.com.

По-рано днес по повод 3 март – националния празник на България в Общински исторически музей-Брезник бе открита изложбата с рисунки на тема “Освобождението на България”. На рисунките деца от община Брезник са изобразили как виждат освобождението на страната ни. Инициативата е на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетни към Община Брезник, поясниха от Общинския исторически музей.

Участниците в изложбата са ученици от II клас с класни ръководители Савка Борисова и госпожа Славянова от брезнишкото средно училище “Васил Левски” и ученици от основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци с класен ръководител Зорница Стойнева. Всички млади художници бяха наградени с грамоти, отбелязаха от музея в Брезник.

В утрешния празничен ден изложбени зали на Общинския исторически музей ще работят със свободен вход. Посетителите ще могат да разгледат тематични изложби, свързани с паметната дата, както и други експозиции.

Снимка: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...