Зрелостниците в Брезник се чувстват силни по английски, а трънските абитуриенти залагат на география и икономика

Над 50 абитуриенти от училищата в Брезник и Трън ще се явят на държавните зрелостни изпити през месец май тази година, съобщиха за Zapadno.com от Регионалното управление на образованието в Перник.

Заявления за явяване на матурите през майската сесия се приемаха до 18 февруари. На задължителния финален изпит по „Български език и литература“ ще се явят 31 зрелостника от средно училище “Васил Левски” в град Брезник и 22 зрелостника от средно училище “Гео Милев” в град Трън.

„Английски език“ е водещо предпочитание за втората задължителна матура. Тя е по избираем предмет и повече от половината завършващи в Брезник са преценили, че именно чуждият език е силната им страна. На второ място се подрежда предметът “Информационни технологии” със 7 записани, а на трето е „География и икономика“ с 5 ученика. Следват „Предприемачество“ с четирима желаещи и един зрелостник, избрал „Информатика“.

Абитуриентите в гимназията в Трън пък клонят към географията и икономиката. Това е изборът на 11 ученика. Двама ученици чувстват, че силата им е в историята, а други двама – в информационните технологии. Седем зрелостници ще се явят за държавен изпит за придобиване на професионална квалификация.

Виж също...

Loading...