Читалището в Брезник и училището в Ноевци са спестили близо 70 хиляди лева за година чрез енергийната си ефективност

Община Брезник публикува на сайта си годишен отчет за изпълнението на програмите за енергийна ефективност съгласно член 12 от Закона за енергийната ефективност за управлението на енергийната ефективност сългасно член 63 от същия закон, предаде репортер на Zapadno.com.

Изготвеният отчет показва данни за 6 сгради, които са публична общинска собственост и улично осветление на територията на община Брезник. Шестте сгради са: бившата общинска болница, читалището в Брезник, Община Брезник, читалището в Ноевци и основното училище в същото село. Разгърнатата застроена площ на бившата общинска болница (4 219 квадратни метра) е най-голяма от сградите, по които са извършени дейности за енергийна ефективност, а най-малката площ е на общинската администрация в Брезник (1 038 квадратни метра). На голяма част от тези сгради е извършено саниране на фасади, ремонт на покриви и други дейности, свързани с енергийната ефективност.

Модернизация на улично осветление на територията на община Брезник е извършена чрез подмяна на стари лампи с ЛЕД осветителни тела и доизграждане със соларни осветителни тела. В дейностите за модернизацията на улично осветление са инвестирани 1 милион и 739 хиляди лева чрез Държавен фонд “Земеделие”. От отчета не става ясно в кои населени места и колко са осветителните тела, които са подменени.

От шестте сгради и улично осветление само за читалището в Брезник и училището в Ноевци е посочено, че спестили средства в общ размер на 68 хиляди лева годишно.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...