Над 60 жители на община Брезник ще продължат да бъдат от обслужвани от 16 домашни помощници до месец септември

Дейностите по проект за патронажна грижа за жители на община Брезник ще продължат до месец септември. Това стана след като Общински съвет-Брезник прие срокът за предоставяне на патронажната грижа да се удължи, предаде репортер на Zapadno.com.

На заседанието на Общински съвет-Брезник, което се проведе на 25 февруари, беше разглеждана докладна, свързана с проект за патронажна грижа, който общинската администрация изпълнява. В края на февруари Община Брезник е получила писмо с предложение за удължаване на срока с още 6 месеца. Но за да се удължи срокът е необходимо решение на Общинския съвет, тъй като патронажната грижа попада като услуга от общ икономически интерес, поясниха от общинската администрация при разглеждане на докладната.

Общинските съветници гласуваха да се удължи срокът за изпълнение на договора по проекта за патронажна грижа. След приемане на решението срокът се удължава до месец септември тази година.

Над 60 жители от град Брезник и села в общината са обхванати от услугите за патронажна грижа. Общо 16 домашни помощници обслужват тези жители, като дейностите се осъществяват по определени графици. “Ние бяхме много притеснени дали ще бъде удължен този проект, защото тези хора ще останат без грижа.”, каза заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Виж също...

Loading...