Състоянието на пътната инфраструктура, включително знаци и маркировка в област Перник, да бъде проверено от работна група, предложиха на заседание на областно ниво

В Областна администрация-Перник се състоя заседание на Областната комисия за безопасност на движението под председателството на заместник-областния управител Ива Борисова. На срещата бяха поканени представители на Общините Перник, Земен, Трън, Радомир, Ковачевци, „Охранителна полиция“ към Областна дирекция на МВР-Перник, „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Перник, Окръжна прокуратура- Перник, „Пожарна и спасителна дейност“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Перник, областен отдел „Автомобилна администрация“-Перник, Областно пътно управление-Перник, Регионално управление на образованието-Перник, Регионална здравна инспекция, Български червен кръст, Съюз на българските автомобилисти-Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

По време на заседанието участниците дискутираха проблеми и решения за подобряване условията на пътната мрежа в региона. Присъстващите се обединиха около мнението, че целогодишно област Перник е с изключително натоварени пътни участъци. Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ доктор Валери Симеонов, увери, че на територията на областта са осигурени достатъчен брой линейки за незабавно действие при пътно транспортни произшествия. По време на заседанието беше направено предложение да бъде организирана междуведомствена работна група, която да провери състоянието на пътната инфраструктура, включващо и пътни знаци и маркировка.

В рамките на заседанието единодушно беше приет годишният доклад за изпълнение на областната политика по безопасност на движението за 2021 година.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...