Апел за помощ! Oпожарено ателие на художници в Брезнишко може да бъде възстановено чрез закупуване на картини – СНИМКИ

Ателието на семейството художници от Перник Даря и Сашо Евтимови, което се намира в брезнишкото село Банище, е опожарено. Семейството няма възможност да възстанови щетите след пожара, но с помощта на ценителите на изкуството и хората, които искат да помогнат, това може да се случи, предаде репортер на Zapadno.com.

Пожарът е възникнал в утрото на 6 март и е бил потушен от екипи на противопожарните служби в Брезник и Перник. Вследствие на пламъците са унищожени 80 квадратни метра покривна конструкция, 5 кубически метра дървен материал, легла, печка, бойлер и косачка, съобщиха на 7 март от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

При пожара са унищожени или увредени и творби на изкуството – 40 картини и скулптури, които са били в ателието. “Всичко, което беше там – и материали, и картини са изгорели. Имаше и скулптурно ателие на Сашо, от което скулптурите са напукани или изпочупени. Абсолютно нищо не е останало.”, каза Даря Евтимова. Цялата къща на художниците в село Банище е била превърната в галерия с множество картини по стените, които са изгорели. Много приятели и колеги на Даря и Сашо Евтимови са предложили своята помощ за възстановяване на къщата им.

Всеки, който желае може да помогне за набирането на средства за възстановяване на ателието в Банище, като закупи картини от художниците Даря и Сашо Евтимови. Техни картини могат да се разгледат и закупят от арт галерията в изложбената сграда “Военен клуб” към Общинския исторически музей в град Брезник или директно от творците, които живеят в град Перник. Телефонът за връзка със семейството е 0898 966 077.

Двамата творци работят в брезнишкото село, тъй като черпят вдъхновение от заобикалящата населеното място природа и уединението, което мястото предлага.

Разгледайте снимки от картини на художниците, които могат да бъдат закупени от арт галерията в Брезник:

Снимки: Даря Евтимова

Виж също...

Loading...