Специализирана полицейска операция по родните пътища установи 27 хиляди нарушения на скоростта, за които са съставени 4 125 акта и 23 хиляди фиша – ВИДЕО

Обобщени резултати от специализираната полицейска операция за пътна безопасност съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция “Национална полиция”, цитиран от пресцентъра на МВР.

По време на засилените проверки, извършвани в периода 25 февруари – 6 март, са засечени над 27 000 нарушения на скоростните режими, съставени са общо 4 125 акта за установени административни нарушения и 23 000 фиша.

От екипите са съставени 279 акта за установени административни нарушения за управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи. Констатирани са общо 231 случая на управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и 82 – на седнали зад волана след употреба на наркотични вещества и/или техните аналози.

Засечени са и драстични случаи на превишаване на скоростта – на първокласен път край Бургас водач се движел се със 148 километра в час при ограничение от 50 километра в час, а на автомагистрала „Тракия“ от камерите на “Пътна полиция” е заснет друг, управлявал с 210 километра в час, обобщи още Близнаков. За нарушенията са съставени съответните електронни фишове.

Вижте във видеото какво още казаха от полицията след приключилата полицейска операция:

Виж също...

Loading...