Читалищата на селата Велковци, Сопица, Слаковци, Садовик, Кошарево и Долна Секирна се включиха в конкурса “Шарени чорапье”

6 читалища от територията на община Брезник се включиха в онлайн конкурса “Шарени чорапье”, който се организира от народно читалище “Крюгер Николов-1922” в земенското село Пещера, видя Zapadno.com.

От началото на месец февруари читалището в земенското село показа всички участници в конкурса, които със снимки на чорапи от миналото се включиха в надпреварата. Сред участниците са и културни институции от 6 малки населени места в Брезнишко. Това са народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци, народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна, народно читалище “Дебелец-1932” в село Садовик, народно читалище “Пробуда-1927” в село Кошарево, народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица и народно читалище “Граовска пробуда-1928″ в село Велковци.

Шестте читалища от Брезнишко, които се включиха в конкурса, показа различни по цветове и години чорапи. В онлайн конкурса взеха участие и читалища от други краища на област Перник и страната. Гласуването за най-добрите чорапи ставаше чрез харесване на съответната снимка на чорапи във Фейсбук профила на читалището в село Пещера. Организаторите вече са заключили албумът със снимки на участниците, за да бъдат преброени харесванията и класирани победителите.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в понеделник (14 март) в предаването “Линия Култура” по БНТ 2, което ще се излъчи от 18:30 часа.

В колажа са използвани снимки на народно читалище “Искра-1932”, народно читалище “Иво Войвода-1928”, народно читалище “Дебелец-1932”, народно читалище “Пробуда-1927”, народно читалище “Светлина-1932” и народно читалище “Граовска пробуда-1928″

Виж също...

Loading...