Украинци, бягащи от войната, са настанени в Брезнишко и Църногорския манастир, а потърсилите помощ в Трън намаляха

Вчера в Областна администрация-Перник се е провело заседание на оперативна-координационна група са включени представители на Общините Брезник, Трън, други администрации в област Перник, Гранично полицейско управление-Трън, Църногорският манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” и други институции в региона, съобщи на брифинг областният управител Кирил Стоев.

На заседанието е взето решение да бъде създаден Център за подпомагане на бежанците от Украйна, който да се помещава във фоайето на зала “Панорама” в град Перник.

Областният управител представи и данни за украинските граждани, които са пристигнали в областта след войната в Украйна. 78 са настанените украинци в региона, като 15 са новорегистрираните.

На територията на община Брезник са настанени 6 украински граждани в частен дом. В Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” е настанен свещеник от Украйна със семейството си, поясни за Zapadno.com областният управител Кирил Стоев.

В община Трън пък вече са настанени само 7 украински граждани, които са в хотела в града. Броят им е намалял от първоначално настанените, тъй като по информация на областния управител част от украинците са заминали в Германия.

Виж също...

Loading...