Дупки по отсечките Брезник – Стрезимировци, Арзан – “Пали лула” и Ноевци – Мурено са запълнени със студена асфалтова смес

От петък – 18 март, Областно пътно управление-Перник извършва аварийно запълване на дупките, отворили се по републиканските пътища след снеготопенето и ниските температури през последните седмици, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Изкърпването се прави със студена асфалтова смес и е временно решение, докато започнат ремонтите по пътищата при трайно затопляне на времето. Целта е да се запълнят огромните дупки, които застрашават живота и здравето на пътуващите и нанасят щети по превозните средства. С това сравнително бързо решение ще се предотвратят инциденти и материални щети, поясниха от Пътната агенция и добавиха, че предприетите аварийни дейности са по разпореждане на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

На територията на общините Брезник и Трън със студена асфалтова смес в последните дни са запълнени дупките на отсечките с най-интензивен трафик. Запълвания на дупки са извършени по второкласния път 63 в отсечката Брезник – Трън – Стрезимировци, както и третокласните пътища 811 в отсечката Арзан – Брезник – махала “Пали лула” и 605 в отсечката махала “Пали лула” – Ноевци – Мурено.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...