Футболна съпричастност към “Чорни”, “Черногорец”, “Буря” и “Димитровец” от отбори с готовност да прекратят участието си в първенството

Изключените от БФС футболни клубове от област Перник ще продължат да играят по програма, но не и под егидата на футболната централа, съобщиха от отбора на “Черногорец” (Ноевци).

Четири отбора от област Перник ще бъдат изключени като членове на БФС и се изваждат от системата на първенствата след вчерашно решение на Изпълнителния комитет на футболната централа. Това са “Чорни” (Брезник), “Черногорец” (Ноевци), “Буря” (Кошарево) и “Димитровец” (Ковачевци). През днешния ден от Областния съвет на БФС-Перник оповестиха, че мачовете в 9 кръг на “А” Регионална футболна група – Запад се отменят. Въпреки това играта между извадените четири клуба и част от останалите от западната група ще продължи, но не и под егидата на БФС.

“Кашата е пълна. Все още нямаме официален документ, че сме изключени от членство и извадени от първенствата. Отложиха мачовете този уикенд. Извадените отбори и част от останалите от група”Запад” продължаваме да играем по програма, но не под егидата на БФС.”, съобщиха от футболен клуб “Черногорец” и благодариха за подкрепата от други отбори и приятели на футбола.

По-рано днес до Zapadno.com достигна информация, че част от футболните клубове масово напускат областното първенство в подкрепа на извадените от БФС отбори. Очаква се скоро да стане ясно кои са отборите избрали да подкрепят извадените тимове пред играта в първенството на БФС.

Виж също...

Loading...