Брезник ще се включи към отбелязването на „Часът на Земята”, гражданите на общината се умоляват да изключат светлините за един час

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Брезник отправи покана към жителите на Брезнишко да се включат в отбелязването на „Часът на Земята” ‘2022, видя Zapadno.com от общинския сайт.

Това е най-мащабното събитие, посветено на опазването на планетата и се организира от WWF (Световен фонд за дивата природа). Провежда се всяка последна събота на месец март, когато граждани, бизнеси и правителства по целия свят едновременно изключват електрическото осветление, отправяйки призив за устойчиво и отговорно бъдеще, и давайки фокус върху изменението на климата.

Часът на Земята се организира за първи път през 2007 година в Сидни, Австралия, след което става традиция и започва да се отбелязва по цялата планета. Тогава 2,2 милиона души стават част от първия световен час на земята, изключвайки осветлението си за един час. Само година по-късно 50 милиона души от 370 града, в повече от 35 страни по света, се присъединяват и изключват осветлението си за час. Това е и годината (2008 година), в която и България се включва в инициативата, поясниха от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. “В нощта на 26 март 2022 г., в 20:30 ч., молим всички граждани на община Брезник да отбележат Часа на Земята, като изключат светлините за един час в знак на солидарност с човечеството и планетата.”, добавиха още от комисията.

Часът на Земята може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините. Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем е изключително важен. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.

В тези изпълнени с предизвикателства времена Часът на Земята е още една възможност да покажем съпричастност, да сме заедно, да се грижим един за друг, както и за дома, който споделяме.

Виж също...

Loading...