България да изнася яйца за консумация в Израел беше обсъдено на среща между институции

Българската агенция по безопасност на храните проведе среща с делегация от Израел във връзка с възможностите и условията за износ на български яйца за консумация, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

На посещение в България бяха доктор Михал Ханович и доктор Рахел Московиц, представители на дирекция „Ветеринарни услуги и здравеопазване на животните“ от Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Израел.

Визитата имаше за цел оценка на официалния контрол в обектите за пакетиране на яйца за консумация, запознаване с профилактиката на заболявания по птиците, контролът и борбата с възникналите огнища, контролът на продукти от животновъдните обекти в засегнатите райони.

Израелската делегация посети ферми за кокошки носачки с пакетиращи центрове за яйца в градовете Сливен и Кърджали, където отчете добрите условия за отглеждане на птици и производството на яйца.

От Българската агенция по безопасност на храните са предоставили подробни разяснения относно процесите по установяване на заболявания по птиците и по-специално огнищата от Високопатогенна инфлуенца. Бяха представени начините за ограничаване на разпространението и ликвидиране на заболяването, последващите забрани за движение на живи птици, птиче месо и яйца с произход от ферми, находящи се в зоните с инфлуенца.

Израелската делегация благодари за високия професионализъм на българските си колеги от Българска агенция по безопасност на храните и изрази своята удовлетвореност от посещението си в страната.

Виж също...

Loading...