Футболисти в област Перник открито застанаха зад извадените от БФС отбори от група “Запад” – ВИДЕО

Десетки футболисти от футболни клубове от аматьорската футболна лига в област Перник изразиха открито недоволството си срещу изваждането на част от отборите от първенството, предаде репортер на Zapadno.com.

Футболните хора се събраха на среща пред сградата, в която се помещава Областният съвет на БФС в град Перник. Да изразят недоволството си за случващото се през последните няколко дни бяха представители на футболен клуб “Спортист” (Драгичево), “Димитровец” (Ковачевци), “Черногорец” (Ноевци), “Буря” (Кошарево), “Вихър” (Еловдол), “Дивотино”, “Ботев” (Друган) и участвалият допреди време в областното първенство “Балкан” (Банище).

Всеки от присъстващите се изказа относно състоянието на българския футбол, но всички се обединиха в подкрепа на извадените според решение от 23 март 2022 година на Изпълнителния комитет на БФС от първенството отбори на “Чорни” (Брезник), “Черногорец” (Ноевци), “Буря” (Кошарево) и “Димитровец” (Ковачевци).

Аматьорският футбол в региона не печели, а плаща за домакински мачове, които по думите на събралите се излизат по 500 лева за среща. Подкрепа на местните отбори по места оказват общинските администрации, за да може желаещите да играят и развиват масовия спорт в съответната община и област Перник. “Ние се събираме, за да си играеме и сме приятели. Събираме се, за да играем и да се уважаваме, не да се противопоставяме един срещу друг.”, каза представител от футболен клуб “Вихър” (Еловдол).

До момента футболната общност в областта е получила само уведомление, че част от мачовете в 9 кръг няма да се играят тази събота и неделя. Срещите за детските отбори на “Чорни” и “Димитровец” ще се играят по програма. Четирите отбора от областта, които според решението на Изпълкома на БФС се изваждат от аматьорската футболна лига нямат официално уведомление за това. Община Брезник е получила само уведомление от Областния съвет на БФС за отлагане на мачовете в 9 кръг в “А” Регионална футболна група – Запад.

В края на срещата бе взето решението да се бойкотират официалните и контролни срещи между отборите до отмяна на решението на БФС.

Вижте запис от протеста, който беше излъчен чрез директно включване във Фейсбук страницата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...