Ремонтите на филиалите за спешна помощ в Брезник и Трън все още чакат сключване на договор с изпълнител

Министерството на здравеопазването все още не е сключило договор с изпълнител за ремонт на филиалите за спешна медицинска помощ в общините Брезник и Трън, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на здравното ведомство.

Припомняме, че за дългоочаквания ремонт на двата филиала, както и други в страната, се говори от няколко години насам. За филиалите на спешна медицинска помощ в Брезник и Трън се предвиждат преустройства на съществуващите бази. Прочетете още по темата в публикацията: Ремонтът на спешните медицински центрове в Брезник и Трън ще бъде факт, вече търсят фирма-изпълнител на дейностите.

През есента на 2020 година от изказване на тогавашния министър на здравеопазването Костадин Ангелов стана ясно, че няма кандидати за ремонтите в структурата на спешната помощ в Разлог, Якоруда, Гоце Делчев, Банско, Сатовча, Радомир, Земен, Брезник, Трън от Югозападния регион; Тервел, Генерал Тошево, Каварна, Балчик, Омуртаг, Попово, Антоново, Търговище, Смядово, Шабла в Североизточния и други.

Година и половина по-късно вече е налице само класиране на кандидатите, желаещи да извършат ремонт на филиалите в Брезник и Трън. В началото на 2022 година здравното министерство отправи покана към кандидат-изпълнителите да актуализират цените по офертите си. Но в първите дни от месец март се появи ново съобщение, с което министерството обяви, че е възникнала необходимост от промяна на техническото задание и затова процедурата по актуализиране на цените се преустановява. Последна нова покана за представяне на оферти и срокът за това изтече на 11 март 2022 година.

От отговора на пресцентъра на министерството разбираме, че към 28 март има класиран на първо място изпълнител, но все още не е сключен договор с него. Строителството се очаква да започне в рамките на един месец след подписване на договора. В тази връзка, при сключване на договор с избрания изпълнител през месец април 2022 година, строителството следва да започне през месец май 2022 година, отговориха за Zapadno.com от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Дейността на филиалите, респективно на спешните екипи, няма да бъде възпрепятствана по никакъв начин. По време на строителството в цялата страна всички екипи на Центровете за спешна медицинска помощ ще продължат да работят в график.

Виж също...

Loading...