От разкрити 6 места за лични лекари в община Трън вече е заето само едно

През 2000-та година, когато е започнала дейността на личните лекари, в Трън са били разкрити места за 6 такива. Това каза в ефира на пернишкия кабелен телевизионен канал “Струма” председателят на Регионалното сдружение на общопрактикуващите лекари в област Перник доктор Борис Косаров.

“Бяха заети 3 и така допреди 2 или 3 години, когато една от колежките напусна, а от тая година и другата напусна. Така че там е сериозен проблем, кадрови проблем. Не знам как би могъл да се реши. Имахме среща с кметицата на Трън, с директора на Здравната каса. Бяха обсъдени какви възможности да се осъществят. Посъветвах да се изпрати едно писмо до националното сдружение. И сега в тая събота и неделя ние имаме управителен съвет на националното сдружение и там вероятно ще се открие една рубрика за незаети практики. И ако някой желае, би могъл да отиде там.”, каза пред телевизията председателят на Регионалното сдружение на общопрактикуващите лекари в област Перник доктор Борис Косаров.

“Дано пътищата поне да са добри”, казва още председателят на Регионалното сдружение на общопрактикуващите лекари в област Перник във връзка с голямото разстояние на отделните населени места в Трънско.

В края на месец февруари читателите на Zapadno.com научиха, че лекар от града е пожелал да започне работа във филиала за спешна медицинска помощ. Прочетете още по темата в публикацията: Солидарност: Личен лекар от Трън изяви желание да работи във филиала за спешна медицинска помощ в града.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...