Туризъм в Брезнишко за забързания човек от големия град с културна и кулинарна програма от Граово

Еднодневен културно-гастрономически тур се организира през месец април в Брезник и няколко брезнишки села, научи Zapadno.com.

Турът ще премине под мотото “Красоти в сърцето на Граово”. Организатори са Младежкият център в Брезник и Центърът за развитие на устойчиви общности в София. На 9 април от стадион “Васил Левски” в столицата ще потегли организиран превоз, който ще докара туристите в Брезник, а по-късно ще ги придвижи до места за хранене и забележителности в Непразненци и Кошарево. Преди да се върнат обратно, туристите ще се срещнат с „талантливите и бъбриви баби от село Долна Секирна, които ще ви скрият шапките“ по думите на организаторите.

В програмата за еднодневния тур, който ще струва по 75 лева на човек, са предвидени още посещения на брезнишкия храм “Света Петка”, Общински исторически музей-Брезник, читалището на Брезник, механа “Празниците” в Непразненци и “Къщата на маските” в Кошарево. Целта на туристическия продукт е чрез него участниците да се докоснат до духовенството, историята, културата, трапезата и традицията на Граово.

“Ако живеете в големия град и желаете да прекарате приятен ден извън шума, и забързаното ежедневие, то настоящият еднодневен културно-гастрономически тур „Красоти в сърцето на Граово“, е точно за вас.”, анонсират организаторите.

Снимка: Подкрепа за младежта в област Перник

Виж също...

Loading...