Брезник ще си сътрудничи със Сливница за учредяване на Местна инициативна група след като общинските съветници дадоха съгласие за това

Община Брезник ще си сътрудничи с Община Сливница за учредяване на “Местна инициативна група Сливница – Брезник”. Това решиха брезнишките общински съветници на заседание, което се проведе в края на месец март, предаде репортер на Zapadno.com.

На 23 март в общинската администрация на Брезник е постъпило писмо от кмета на община Сливница. С писмото кметът на съседната община кани Брезник за партньорство, чрез което да се учреди Местна инициативна група. За включването на Община Брезник е необходимо съгласието на Общинския съвет, което беше дадено с 12 гласа “за” от общинските съветници по време на последната редовна сесия. Бюджетът на Местната инициативна група зависи от броя на населението в двете общини.

С гласуваното решение общинските съветници на Брезник одобриха да се създаде местно партньорство с цел учредяване на “Местна инициативна група Сливница – Брезник” и разработване на стратегия за водено от общностите местно развитие по Стратегически план за развитие на земеделските райони 2021 – 2027 година.

Виж също...

Loading...