Дворът на детска градина “Брезица” вече е още по-зелен след инициатива между деца и лесовъди – СНИМКИ

Инициатива по засаждане на туи се проведе в двора на детска градина “Брезица” в град Брезник, съобщиха за Zapadno.com от Регионална дирекция по горите-Кюстендил.

По-рано тази сутрин в двора на детската градина предварително бяха изкопани четири дупки, в които да се засадят туите. Лесовъди показаха на деца от “Брезица” как се засажда и се полагат грижи за туите. Част от децата, които се възпитават в детската градина, поздравиха лесовъдите с изпълнение на детска песен по повод “Седмицата на гората”. Гостите връчиха на децата грамота от директора на Регионалната дирекция по горите за участието им в инициативата и меки топки за игра. Инициативата, която се проведе в детската градина е съвместна между Регионална дирекция по горите-Кюстендил и “Държавно горско стопанство-Брезник”.

През утрешния ден е предвидено залесяване с дървесни видове в двора на брезнишкото средно училище “Васил Левски”. В него ще се включат ученици и служители на Регионална дирекция по горите-Кюстендил.

На 7 април от 11:00 часа в Областна администрация-Перник ще се състои награждаване на участници в конкурса за рисунка на тема “МОЯТА ГОРА”. Конкурсът е посветен на „Седмица на гората“ и имаше за цел да даде възможност на ученици от основните и средни училища на територията на областите Кюстендил и Перник да проявят въображение и да покажат красотата на българската гора и нейните обитатели.

Разгледайте снимки от залесяването в двора на детската градина в Брезник:

Снимки: детска градина “Брезица”

Виж също...

Loading...