Още 70 трудноподвижни граждани и лица в област Перник са имунизирани срещу COVID-19 от мобилни екипи със здравни специалисти

И след отпадане на извънредната епидемична обстановка всеки гражданин, който желае, може да си постави ваксина срещу COVID-19 в имунизационните пунктове в лечебни заведения и Регионални здравни инспекции, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Остава възможността трудноподвижните граждани и лицата, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 от мобилни екипи, сформирани от Регионалните здравни инспекции, Центровете за спешна медицинска помощ и лечебни заведения в страната.

Към 1 март в област Перник ваксини срещу COVID-19 са поставени на 672 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони. Броят на тези хора се е увеличил със 70 човека, тъй като в средата на месец януари тази година ваксини срещу COVID-19 са поставени на 602 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони в региона.

На национално ниво също се наблюдава увеличение на броя ваксинирани трудноподвижни граждани и лица. Към 1 март са имунизирани общо 25 604 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони, като информацията се събира ежемесечно, уточниха от Министерство на здравеопазването. Месец и половина по-рано или към 18 януари мобилните екипи за ваксинация срещу COVID-19, сформирани от Регионалните здравни инспекции, Центрове за спешна медицинска помощ и лечебни заведения в страната, са имунизирали общо 21 869 трудноподвижни граждани и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони.

Желаещите да бъдат имунизирани срещу коронавирусната инфекция и попадащи в съответните категории граждани могат да се свържат със съответната Регионална здравна инспекция, за да бъде планирана ваксинацията им от мобилен екип на институцията, на Центъра за спешна медицинска помощ или на лечебно заведение, според създадената в областта организация.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...