Проверка: Какво е поведението на шофьори по пътя Перник – Брезник след тежката катастрофа – ВИДЕО

Второкласен път 63, който преминава през територията на общините Перник, Брезник и Трън, е сред натоварените пътища в областта. За редовно преминаващите по пътя, особено в отсечката Брезник – Перник, не е тайна че често шофьори превишават максимално определената за шосето в района скорост на моторното превозно средство. Преди няколко дни в отсечката възникна тежко пътнотранспортно произшествие, при което загинаха четирима души, сред които и 7-годишно дете. Обществеността в област Перник беше потресена от случилото се, но дали преминаващи шофьори са си взели поука и са намалили скоростта в отсечката – това се опита да покаже кратка проверка на информационния сайт Zapadno.com.

Проверката беше направена в района на разклона за пернишките села Расник и Радуй, където на 2 април възникна катастрофата между два автомобила, при която бяха отнети човешки животи. С помощта на камера и в рамките на около 10 минути Zapadno.com се опита да проследи поведението на шофьори, преминаващи в участъка.

Важно е да се отбележи, че в района на разклона за населените места е забранено изпреварването на моторни превозни средства. Тази забрана е указана с два пътни знака В24, според които е забранено изпреварването на моторни превозни средства, с изключение на мотопеди и мотоциклети без кош. Поставени са и два знака В31, които слагат край на въведената с пътен знак забрана за изпреварване на моторни превозни средства, с изключение на мотопеди и мотоциклети без кош. Непрекъсната маркировка в района на разклона също указва, че е забранено изпреварването на автомобили. Разрешената скорост в отсечката е до 90 километра в час, тъй като пътят там е извън населено място.

За 10 минути снимане през участъка преминаха около 50 автомобила, сред които няколко буса и два камиона. Скоростта на голяма част от автомобилите, които преминаха през участъка по време на проверката, е под или около максимално разрешената от 90 километра в час. Проверката не претендира за точни данни, не е статистическа и има за цел да покаже единствено как се шофира в участъка в рамките на около 10 минути.

Вижте какво успя да заснеме камерата на Zapadno.com в участъка, където на 2 април възникна катастрофата:

Виж също...

Loading...