До края на годината 50 жители на община Брезник ще получават топъл обяд на обща стойност 42 800 лева

Проектът за осигуряване на топъл обяд от обществената трапезария в Брезник е сред близо стоте проекта на общински администрации, които са финансирани от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика през 2021 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Общо 97 проекта на общини и доставчици на социални услуги за подобряването на условията на живот на над 17 000 души и обезпечаването на техните нужди са финансирани от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика през 2021 година.

През миналата година 50 от най-нуждаещите се жители на Брезнишко са получавали топъл обяд по проект, финансиран от Фонд „Социална закрила“. Всяко едно от лицата получаваше дневна дажба храна на стойност 3 лева и 20 стотинки. Общият бюджет на одобрения проект на Община Брезник беше в размер на 39 840 лева.

През 2022 година Община Брезник продължава да осигурява топъл обяд на 50 крайно нуждаещи се жители чрез социалния проект. “Тази година продължава финансирането, като дейностите по тази програма представляват осигуряване на топъл обяд за най-нуждаещите се хора – без доходи, самотноживеещи, без възможност други хора да ги обгрижват. Финансирането в рамките на 2022 година е 42 800 лева.”, каза за Zapadno.com Марина Сарадинова от Министерство на труда и социалната политика.

Фонд „Социална закрила“ финансира осигуряването на един обяд, като тази година стойността за едно лице дневно е 3 лева и 50 стотинки. “Това включва приготвяне на супа, основно и десерт. Община Брезник приготвя храната и особено сега в ситуацията на Ковид разнася по домовете на хората храната. Ние само осигуряваме финансирането, ангажиментът за осигуряване на екип и превоза на храната си е на Общината.”, каза още Марина Сарадинова. Прекъсваемост на осигуряването на топъл обяд за 50-те жители в община Брезник не е имало, тъй като това е основно хранене. Предоставянето на топлия обяд ще продължи до края на настоящата година, поясни още експертът от Министерство на труда и социалната политика.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...