За ремонт на мантинелите по държавните пътища в областите Перник, София, Благоевград и Кюстендил се отпускат над 50 милиона лева

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за възстановяване, ремонт, доставка и монтаж на ограничителни системи (мантинели) за републиканските пътища за срок от 3 години. Към настоящите договори с пътните дружества са подписани споразумения, съгласно които срокът им на действие е до края юни 2022 година, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Обществената поръчка е разделена на 6 обособени позиции по районите на планиране в страната. В Югозападен район са включени областите Перник, София, Благоевград и Кюстендил. Прогнозната стойност за дейностите, свързани с ограничителните системи в този район е общо 42 598 403 лева без включен ДДС или 51 118 083 лева и 60 стотинки с ДДС. Финансирането е от бюджета на Пътната агенция.

Изпълнението на обществената поръчка включва дейности, които са свързани с ремонт и възстановяване на увредени вследствие на пътнотранспортни произшествия предпазни огради, както и доставка и монтаж на нови ограничителни систистеми за пътища. В дейността се включват операции, като доставка и монтаж на временна организация на движението, съобразно класа на пътя, демонтаж на увредените ограничителни систистеми за пътища и транспортирането им до складове, указани от Пътната агенция.

Дължината на второкласната пътна мрежа в област Перник, каквато преминава през общините Брезник и Трън, е 65 километра и 788 метра. Третокласните пътища в област Перник са с обща дължина 395 километра и 908 метра. Общо републиканските пътища в региона (автомагистрали, първокласни, второкласни, третокласни пътища и пътни връзки са с дължина 573 километра и 978 метра.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...