Граовско представяне на книгата “Баба ми, вражалицата” с легендарни образи от Брезнишко – ВИДЕО – СНИМКИ

Книгата “Баба ми, вражалицата” от Емилия Максимова и със снимки от Божидар Пантев беше официално представена пред брезничани и гости на града. Събитието се проведе тази вечер във фоайето на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

Домакините от читалището се бяха погрижили интериорът във фоайето да е типично битов за Граово. Началото на представянето беше открито от главния библиотекар в Брезник Емилия Първанова, която презентира книгата “Баба ми, вражалицата”.

След официалното откриване на културното мероприятие самодейци от местното народно читалище “Просвещение-1870” и народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци потопиха публиката в бита на миналото в Граово. Стари и млади герои пресъздадоха историята на известен брезнишки род. Към края на представянето авторът Емилия Максимова се обърна към присъстващите като разказа малко повече за книгата и нейния род. Тя се обърна към хората с пожеланието в обществото да се загубят завистта и злобата. “Това желание да доминираш, да надвиваш. Нека сме различни, нека да сме от различни партии, нека сме с различни убеждения, но да бъдем човеци. Да можем да се изтърпяваме, да можем да си говорим, да можем да си споделяме – няма по-добро от това. И аз от сърце си го пожелавам, защото всеки човек има начало, има и край. Но след него остават други човеци и те трябва да бъдат щастливи, защото истинското щастие е щастието на Земята. Това да можеш да обичаш, да те обичат, да се радваш, да си хапнеш, да си пийнеш, да се повеселиш, да помогнеш на приятел.”, каза Емилия Максимова.

Книгата е отпечатана в пернишка печатница чрез издателство “Дворец на културата”-Перник. Тиражът и е 500 броя и може да бъде закупена на цена 10 лева от народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник.

Представянето завърши с празничен коктейл в малкия салон на читалището, където гостите си казаха “Наздраве!” и лично поздравиха Емилия Максимова и Божидар Пантев, сътворили книгата.

Вижте как беше представена книгата “Баба ми, вражалицата” във видеото и разгледайте снимки от събитието:

 

Виж също...

Loading...