Футболен клуб “Ерма” (Трън) отнесе служебна загуба и глоба от 150 лева след като показа солидарност към изключените от БФС отбори

Спортно-техническата комисия към Областния съвет на БФС-Перник присъди служебна загуба при служебен резултат с 0 : 3 на футболен клуб “Ерма” (Трън). Решението е взето на 4 април след като футболният клуб на Трън не участва в насрочен за 2 април мач срещу отбора на “Рудничар” в пернишкия квартал “Бела вода”, видя Zapadno.com.

Освен служебната загуба на отбора на “Ерма” е наложена имуществена санкция в размер на 150 лева. Спортно-техническата комисия е взела решението на основание член 24, алинея /2/ буква „а“ от Наредбата за първенства и турнири в системата на БФС за сезон 2021/2022 година.

Причината трънският футболен клуб да не участва в мача срещу “Рудничар” е обявена солидарност в подкрепа на изключените аматьорски клубове от БФС. Решението за изключване на около 100 отбора в страната беше взето на 23 март от Изпълнителния комитет на футболната централа. Сред изключените отбори от област Перник са “Чорни” (Брезник), “Черногорец” (Ноевци) и “Буря” (Кошарево) или голяма част от тимовете в “А” Регионална футболна група – Запад. В края на месец март от “Ерма” обявиха, че няма как да участват в първенство съставено само от един отбор. “Ние смятаме, че всеки човек или клуб има право на собствено мнение и избор! Бъдете здрави! ⚽️“, добавиха още от футболен клуб “Ерма” в края на март.

Виж също...

Loading...