Ученици от област Перник ще могат да седнат на стола на областния управител и на местата на неговите колеги за един ден

Областна администрация-Перник се включва в 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден“, организирано от JA Bulgaria. Тази година инициативата е с мотото „Силата на един екип“ и ще се проведе на 10 май, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

За две десетилетия „Мениджър за един ден“ се превърна в най-мащабната и значима програма за кариерно ориентиране и развитие на Балканите, като дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти от цялата страна.

Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса.

Областна администрация-Перник ще приеме няколко ученици от региона, които ще имат възможност да се запознаят със структурата и функциите на администрацията, ще навлязат в работното ежедневие чрез интересни казуси, които ще трябва да разрешат и ще видят процесите на работа между институциите.

Младите лидери ще разберат и за основните правомощия и функции на областния управител. Той е назначен от Министерски съвет и е длъжен да осигурява съответствие между националните и местните интереси. Важно правомощие на областния управител е контролът и координацията, които той осъществява върху работата на териториалните звена на централните органи на изпълнителната власт. Това е основният инструмент, чрез който областния управител осигурява провеждането на държавната политика в областта. За целта той е подкрепян от администрацията си и тематични областни съвети, които се създават към него.

Може да кандидатствате за позициите областен управител, заместник-областен управител или ръководител в администрацията оттук: https://mfd.jabulgaria.org/registraciya-studenti#Jobs

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...