Ноевската тимурова команда в действие: Местни, с помощта на фирми от региона, поставиха основите на детска площадка – СНИМКИ

Основите на площадка за деца и младежи на стадиона в брезнишкото село Ноевци бяха поставени в събота, 9 април, предаде репортер на Zapadno.com.

Чрез организация, създадена през Фейсбук страницата на местния футболен клуб “Черногорец”, се събраха група активни мъже от селото. С доброволен труд те започнаха да изграждат първата детска площадка на стадиона. “Миналата година започнахме, но не успяхме да я довършим. Това ще е детска площадка, за която са осигурени средства по проект, финансиран от Договора за сътрудничество между “Асарел-Инвестмънт” и Община Брезник. Направихме проект, одобриха ни и ни отпуснаха 3 000 лева за изграждане на детска площадка. Тази сума е само за материалите, а трудът е изцяло от хората, които са тук”, споделиха за Zapadno.com от футболен клуб “Черногорец”. В акцията са впрегнали сили около дузина човека.

В събота бяха положени основите в изкопани в земята с машина дупки. Площадката ще разполага с пързалка, стандартна люлка, люлка тип “гнездо” (с ринг и въжета в средата), една успоредка, два лоста за набиране и пластмасова къщичка за деца. Съоръженията ще могат да се използват за всички деца и подрастващи от 1 до 18 години. Идеята е по време на мачове, родители да могат да имат място, където да оставят децата, наблюдавайки срещата или пък да поущряват младите да спортуват по всяко време, тъй като достъпът до детската площадка ще е свободен и денонощен. Към нея ще може да се използва и батут, който е подсигурен миналата година, когато беше обособено игрище за бадминтон отново със средства по проекта.

Съдействие за изграждането на детската площадка са оказали или ще окажат фирми от област Перник. Това са: “Перо SG Group”, “Нивел Строй” и “Зелен свят”. “Основните работещи сега, които полагат основите, са баща и син от фирма “Перо SG Group”. Те са специалисти, а ние им помагаме – нещо като общи работници. От фирма “Нивел Строй” от Брезник бяха разбрали, че днес ще наливаме основите за съоръженията и по инициатива на ръководството и работниците им, ни докараха абсолютно безвъзмездно бетон. Видяли са от страницата ни във Фейсбук, че се организираме за площадката и са говорили с хора от селото да ни помогнат.  Една фирма от Перник също ще ни помогне. Фирма “Зелен свят” обещаха да доставят абсолютно безвъзмездно туи и други храсти и дървета. Когато площадката вече има завършен вид, отстрани ще насадим растителност”, споделиха от футболния клуб на Ноевци. “С тази инициатива поздравяваме Боби Михайлов. Даде ни достатъчно време, за да може да свършим работата по площадката”, казаха още от “Черногорец”.

В близост до оградата на стадиона (откъм къщите) е подравнено пространство, което ще може да се използва за паркиране на около 40 – 50 автомобили. Така и при неблагоприятни метеорологични условия, любителите на футбола в Ноевци и гостуващи отбори ще могат да наблюдават срещите от автомобилите си.

Разгледайте снимки от поставянето на основите на детската площадка на стадиона в село Ноевци:

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и футболен клуб “Черногорец”

Виж също...

Loading...