Поетеса с корени от Брезнишко посвети стихотворение на Трън и забележителностите му след посещение в града – ВИДЕО

Стихотворение за град Трън написа преди около седмица поетесата от брезнишкото село Непразненци Витка Накева. Поетесата по душа живее в пернишкото село Ярджиловци, но е родена и като по-млада е живяла в Непразненци, предаде репортер на Zapadno.com.

Със 78-годишната Витка Накева или баба Витка Zapadno.com запозна своите читатели в края на месец март тази година. Тогава показахме как талантливата поетеса, която пише стихотворения през последните години, представя стихотворението със заглавие “Живот ли бе да го опишеш”. В него тя засяга актуални теми като покачването на цените, войната в Украйна, пандемията от коронавируса и други, които реди в рими. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Поетеса от Брезнишко римува в стихове коронавируса, войната в Украйна и други теми, за да поучава – ВИДЕО.

Преди 10 години баба Витка посетила град Трън и околностите му по време на еднодневна екскурзия със свои приятелки. Тогава тя останала възхитена от пограничния град, но едва сега се вдъхновила да напише стихотворение за Трън. Творбата е със заглавие “Град Трън” и в нея поетесата е включила забележителности, с които е известно населеното място като скалният параклис и Ждрелото на река Ерма.

Вижте как поетесата Витка Накева представя стихотворението за град Трън пред камерата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...