По пътя Кошарево – Горна Секирна и отсечката Брезник – Делян ще се извършва текущ ремонт и поддържане през тази година

Две пътни отсечки в община Брезник и пътят от Перник до трънското село Стрезимировци са включени в одобрената инвестиционна програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2022 година, видя Zapadno.com.

За първи път при изготвянето на ремонтната годишна програма на Агенция “Пътна инфраструктура” беше дадена възможността на гражданите да подават сигнали и предложения за ремонт на пътни участъци от републиканската мрежа. Експертите в Агенция „Пътна инфраструктура“ са разгледали детайлно постъпилите над 210 предложения. На база проектната готовност, състоянието на трасето, интензивността на трафика, е решено кои от предложените за ремонт участъци да се включват в програмата за 2022 година и кои да се заложат за следващите години. На картата в синьо са отбелязани пътищата, които ще бъдат ремонтирани по програмата за текущ ремонт. В зелено са отсечките за основен ремонт. В червено са пътищата, които тази година ще се проектират, за да имат готовност да се включат в инвестиционната програма през 2023 година, уточниха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Отсечките в Брезнишко и Трънско, които са в одобрената инвестиционна програма на Пътната агенция за настоящата година, са част от републиканската пътна мрежа. По третокласен път 638 в отсечка от края на град Брезник (разклона за село Бабица) до софийското село Делян се предвижда изпълнение на текущ ремонт и поддържане. Дължината на тази отсечка е 8 километра и 860 метра.

По ремонтиращия се от края на 2020 година третокласен път 8114 в отсечката между брезнишките села Кошарево и Горна Секирна се предвижда изпълнение на текущ ремонт и поддържане. Дейностите се предвиждат за тази година, а дължината на отсечката е 12 километра и 450 метра.

Възлагане и проектиране за ремонт на второкласен път 63 в отсечката Перник – Стрезимировци е заложено в одобрената инвестиционна програма на Агенция “Пътна инфраструктура” за настоящата година. Дължината на отсечката е 65 километра и 778 метра.

В началото на месец март читателите на Zapadno.com научиха кои отсечки в общините Брезник и Трън са включени в план-програмата на Агенция “Пътна инфраструктура” до 2025 година. Прочетете още по темата в публикацията: Само подготовка за ремонт на 4 отсечки в Брезнишко и Трънско фигурира в програмата на Агенция “Пътна инфраструктура” за следващите 3 години.

Виж също...

Loading...