Брезничани, отворете сърцата си, защото една малка лазарка има нужда от помощта на всички, за да продължи да радва околните – СНИМКИ

Благородна кауза подемат учители, ученици, родители и Училищното настоятелство в град Брезник. Чрез нея ще се наберат средства за подпомагане лечението на малка лазарка, съобщиха за Zapadno.com от ръководството на брезнишкото средно училище “Васил Левски”.

Около големите християнски празници сме най-смирени. Отваряме сърцата си и сме готови да помогнем. Една малка лазарка от Брезник има нужда от помощта на всички нас – без значение от професията, възрастта, етноса или религията ни. Ние сме брезничани и ще помогнем на нашето Цвете да расте и да краси дома на леля Елза. Тя се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, а ние трябва да съберем поне част от средствата за нея.”, споделиха от училището, където работи бабата на детето.

Благотворителен базар ще отвори на 16 април (събота) от 11 часа на централния градски площад. Той се организира с участието на Училищно настоятелство към средно училище “Васил Левски”, ученици, учители и родители. На базара ще се предлагат артикули, които са свързани с предстоящите великденски празници.
“На Лазарица малките момичета получават дарове от стопаните. Искаме да отправим призив към всички институции- нека бъдат съпричастни!”, отбялзаха още от училището.

Всеки, който желае да помогне за базара като донесе нещо, което може да се продаде. Артикули могат да се занесат в училището до 14 часа през утрешния ден (15 април).

Разгледайте снимки на част от артикулите, които ще се предлагат на базара в събота:

Снимки: средно училище “Васил Левски”

Виж също...

Loading...