Брезнишките учениците ще влизат в училище с чип, но ако го загубят ще трябва да платят 3 лева за нов

Училището в град Брезник въведе чипове за достъп на своите възпитаници. Нововъведението породи разногласни мнения в публичното пространство, видя Zapadno.com.

Някои се обявиха против това учениците да влизат в училището с чип, други пък радушно подкрепиха новото. От училището съобщиха, че вече са изпълнили изискването за ефективно действаща система за достъп. “Нуждата от повишена защита на хора и имущество е вероятно най-голяма именно в училищата. Немалкото инциденти в последните години в България и в света го потвърдиха категорично”, отбелязаха от средно училище “Васил Левски”.

Вчера възпитаниците на учебното заведение са получили безплатно по един чип за достъп до училищната сграда. Ако ученик загуби своя чип ще трябва да заплати нов такъв, на който цената е 3 лева. “Цената е символична, а целта е възпитателна – децата трябва да се учат на отговорност и дисциплина”, добавиха още от гимназията.

“Достъпът на родители и външни лица в сградата на училището не е блокиран, а e контролиран. Всяко външно лице има достъп до охраната, където може да съобщи за повода за присъствието си в училището и да получи позволение да влезе. “Ден на отворените врати” до момента беше забранен заради пандемията, но вече имаме възможност (след предварителна уговорка) да посрещнем всеки желаещ и да отговорим на зададени въпроси”, поясниха от учебното заведение.

Виж също...

Loading...