Името на брезнишкото село Кривонос се прослави в телевизионната игра “Стани богат” чрез въпрос за печалба от 400 лева

Имената на четири български села, сред които и това на брезнишкото Кривонос, бяха част от въпрос в телевизионната игра “Стани богат” по bTV, видя Zapadno.com.

В броя на предаването, излъчен на 13 април, по време на играта на Ирина Костадинова се падна въпрос за сумата от 400 лева. Въпросът беше “Плешивец, Кондофрей, Кривонос и Селянин са”, а възможните отговори  бяха за имена на села, герои от ъндърграунда, комиксови герои и съзвездия. Този въпрос затрудни Ирина Костадинова, която вероятно не забеляза, че още при задаването на въпроса водещият произнесе правилно ударението на последното име – Селянин, което всъщност е наименование на село в Ихтиманско.

Въпросът за селата затрудни Ирина Костадинова, която при коментара си изключи четирите наименования да са имена на села. Тя използва жокера си за помощ от публиката, която на 96 % наклони везната към отговор “А” – имена на села. Ирина Костадинова избра този отговор, за който публиката и помогна и завърши размишленията си с: “Кривонос – да, ама…”. Верният отговор и донесе 400 лева печалба и продължаване на играта. Запис от участието и въпроса в “Стани богат” може да видите като натиснете тук.

Село Кривонос е сред най-отразяваните населени места на страниците на Zapadno.com. В поредица от публикации читателите са научавали за неволите, но и хубавите неща, които се случват в селото или покрай него. Преди 5 години в кратка публикация показахме и откъде идва името на Кривонос. Прочетете още по темата в публикацията: Името на брезнишкото село Кривонос произлиза от легенда за бой между българин и двама турци.

Виж също...

Loading...