Ново в град Трън: Курсове по йога за трънчани стартираха във фитнес залата към спортния комплекс

Курсове по йога стартираха в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

От средата на настоящата работна седмица трънчани вече имат възможност да се упражняват по йога в града. Курсовете се водят от учителя Агоп, който е от София, но живее в пернишкото село Дивотино. В селото, където живее, безплатно преподава курсове по йога в местното читалище. Курсовете се посещавали от детето на Гергана Георгиева от село Ездимирци. Именно покрай нея възникнала идеята и в град Трън да се провеждат такива курсове.

Един ден в собствения си магазин в пограничния град Гергана Георгиева разговаряла по телефона със свой близък за йогата, която детето и посещава. Разговорът бил дочут от трънчанки, които се впечатлили и изявили желание и в Трън да се провеждат такива курсове. Така дамите се организирали, за да може и за трънчани да има курсове по йога.

От Община Трън оказали съдействие за инициативата с безвъзмездно предоставяне на зала в спортния комплекс в града. Курсовете се провеждат всяка сряда от 17:00 часа за деца и от 17:50 часа за възрастни във фитнес залата към спортния комплекс. Курсовете са платени, тъй като учителят Агоп има пътни разходи, които трябва да покрива.

Първият курс е събрал около 10 деца, които пристигнали с родителите си. Учителят по йога Агоп е арменец по кръв, но българин по душа. Занимава се с йога от 2010 година.

Снимка: Агоп

Виж също...

Loading...