Областна кампания по безопасност на движението ще обхваща ученици, кандидат шофьори, млади шофьори и такива с малък опит, пешеходци и системни нарушители

Областният управител Кирил Стоев се срещна с директора на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Милен Тасков. В неформален разговор, двамата обсъдиха предстоящото реализиране на областната кампания по безопасност на движението, а от Областна дирекция на МВР-Перник изразиха пълна готовност да се включат в мероприятията, които обхващат превантивни дейности, образование, информация и контрол, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Предстои да бъдат организирани работни групи, които да обсъдят детайлно организацията и в най-скоро време да започне реализация на кампанията. През последните седмици тежките пътнотранспортни произшествия в област Перник зачестиха, целта на кампанията е да бъдат организирани дейности, които да обхванат различни целеви групи, от ученици, кандидат шофьори, млади шофьори и такива с малък опит, пешеходци, системни нарушители.

През 2021 година по данни на МВР са настъпили 6 080 тежки пътнотранспортни произшествия, загинали са 560 и са ранени 7 610 лица. Идеята е кампанията да обхване възможно най-широк кръг партньорство, така че да бъде многокомпонентна и максимално полезна за населението на територията на областта и от друга страна да бъдат изпълнени поставените по-горе цели. Вече са проведени разговори и са обсъдени идеи с редица институции и организации, които работят по темата за безопасност на движението.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...