Общинското дружество “Брезник фарм” е с преустановена дейност за 2 месеца, през които ще се направят опити за назначаване на нов управител

Общински съвет-Брезник е приел решение, свързано с дейността на общинското дружество “Брезник фарм” ЕООД. Решението е прието на извънредно заседание, което се е провело на 12 април, съобщи пред репортер на Zapadno.com председателят на Общинския съвет Иван Тинков.

На извънредното заседание не са присъствали всички общински съветници по обективни причини, но взетото решение е било единодушно. Съветниците са гласували дейността на общинското дружество, което е представено в град Брезник чрез общинската аптека, да бъде временно преустановена. Срокът на преустановяване на дейността е 2 месеца, считано от 1 април 2022 година.

Законът позволява да се извърши тази процедура за временно преустановяване на дейността. Идеята на местната власт в Брезник е през двумесечния срок отново да бъде обявен конкурс за назначаване на управител на дружеството, за да може то да продължи да функционира.

В края на месец март читателите на Zapadno.com научиха, че общинската аптека в Брезник затваря от началото на месец април, но може да стане дрогерия. Това се случи след като на доскорошния управител на дружеството в края на март му изтече 3-месечно предизвестие за напускане на длъжността. Преди изтичането на този срок Община Брезник обяви конкурс за управител, но чрез него не успя да се намери кандидат за длъжността.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...