Битката за аматьорския футбол продължава: Отборите от Брезнишко и Ковачевци внасят жалби в БФС

Футболните клубове от общините Брезник и Ковачевци ще внесат жалби в Българския футболен съюз жалби до Конгреса, научи Zapadno.com.

Жалбите ще бъдат срещу решението на Изпълнителния комитет на БФС от 23 март 2022 година за изключване на над 100 отбора като членове на футболната централа. Тогава Изпълкома реши да изключи като членове на БФС и извади отборите от системата на първенствата. Сред цитираните в решението отбори са “Чорни” (Брезник), “Черногорец” (Ноевци) и “Буря” (Кошарево). Прочетете още по темата в публикацията: Решение на БФС: Футболните клубове “Чорни”, “Черногорец” и “Буря” се изваждат от първенствата в системата.

След това решение последва вълна от недоволство сред аматьорския футбол и футболната общност в Брезнишко, област Перник и страната. Недоволството породи протести на регионално и национално ниво. Близо 10 отбора от област Перник изразиха недоволството си на организирания пред Областния съвет на БФС протест. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Футболисти в област Перник открито застанаха зад извадените от БФС отбори от група “Запад” – ВИДЕО. Някои отбори, които не бяха в списъка на изключените, като “Ерма” (Трън) се обявиха в подкрепа на цитираните в решението от 23 март клубове и преустановиха игра според планираната програма за полусезона.

В началото на следващата седмица от футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) ще подадат жалба в БФС срещу Конгреса. “Искаме да напомним няколко факта. С две решения ИК на БФС от 23 март доказват своята цел да закрият много свободни и независими отбори. С едното изключват без никаква причина 104 отбора. Решението подлежи на обжалване пред Конгреса. С второто си решение насрочват Конгрес, но в дневния ред не поставят точка за обжалване на наглото си решение. Нагли, много нагли!!!”, съобщиха от футболния клуб на брезнишкото село Ноевци. Според клуба решението за изключването му като член на БФС трябва да бъде отменено като незаконосъобразно.

Очаква се жалби да подадат и футболните клубове “Чорни” (Брезник), “Буря” (Кошарево) и “Димитровец” (Ковачевци).

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...