Брезничанки видяха как работят миньорите в 21-ви век чрез Деня на отворените врати на Минно-геоложкия университет

Две млади момичета от град Брезник са посетили Минно-геоложкия университет “Свети Иван Рилски” в столицата. Те са посетили висшето учебно заведение в Деня на отворените врати, съобщиха от дружеството “Трейс Рисорсиз”, което работи на територията на Брезник.

Събитието се е провело на 15 април и на него бъдещи студенти и други посетители са имали възможността да научат повече за ролята на минерално-суровинната индустрия в нашето всекидневие. Сред посетителите са били ученички, завършващи средно училище „Васил Левски“ в Брезник. “Посланието: „Ти си най-ценният природен ресурс!“ и въпросът: „Как да стана студент в МГУ?“ доведоха Бети и Ива от Брезник в Минно-геоложкия университет.”, съобщиха от “Трейс Рисорсиз”.

Двете брезничанки са “слезли в подземен рудник” чрез очила за виртуална реалност, “летели” са с дрон, научили са как се прави макет на земната повърхност с 3D-принтер, наблюдавали са демонстрация на контролиран взрив и други интересни дейности, свързани с минно-добивната промишленост. “Беше полезно и забавно. Следващия път елате и вие, ще ви хареса!”, добавиха от брезнишкото дружество.

“Трейс Рисорсиз” е дъщерно дружество на компанията “Асарел-Инвестмънт”, която развива инвестиционен проект на територията на община Брезник.

Снимка: “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...