Шофьори, карайте внимателно по пътищата, тъй като няма възможност да се извършат текущи ремонт и състоянието на немално участъци не е добро след зимата

От Агенция “Пътна инфраструктура” апелират шофьорите да карат разумно и със скорост, съобразена с пътните условия, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Във връзка с невъзможността да се извършват текущи ремонтни дейности и недоброто състояние след зимата на немалко участъци от републиканската пътна мрежа, от Агенция „Пътна инфрастуктура“ апелират шофьорите да карат разумно и със скорост, съобразена с конкретните пътни условия. Безопасността, живота и здравето на пътуващите е най-важна и затова е необходимо водачите да са внимателни особено през нощта и при дъжд, за да избегнат тежки пътни инциденти.

Неправилното изпреварване, рисковите маневри и емоционалното шофиране са изключително опасни. В следващите седмици предстоят поредица от почивни празнични дни и много хора ще тръгнат на път. Предвид очаквания интензивен трафик и недоброто състояние на настилките е нужно шофьорите да карат внимателно.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...