Малките търговски обекти в област Перник продават килограм захар на цени с по около 8 стотинки по-ниски от големите вериги

В рамките на периодa 6 – 13 април 2022 година се наблюдава повишение на средните цени на едро и на дребно на бяла кристална захар за страната, най-сериозно при предлагането в по-малките търговски обекти, сочи анализ на Министерство на земеделието.

Цените на бялата захар в другите търговски обекти варират от 1 лев и 72 стотинки за килограм в областите Перник и София до 2 лева и 58 стотинки за килограм в Стара Загора. В по-голямата част от областите продуктът поскъпва от 0,5 % до 21,5 % спрямо предходната седмица, най-значително в Търговище. В резултат, средната цена на дребно на захарта в по-малките магазини нараства с 5,2 %, до 2 лева и 21 стотинки за килограм.

През последната седмица цените на дребно на захарта в другите търговски обекти са средно с 38 стотинки за килограм по-високи от тези в големите супермаркети, като в Стара Загора разликата достига до 78 стотинки за килограм. Изключение правят областите Перник и София, където цените в другите търговски обекти са с по 8 стотинки за килограм под отчетените в големите търговски вериги.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...