Преди празниците цените на едро на агнешки бут са от 19 лева и 22 стотинки за килограм в областите Перник и София до над 25 лева в Русенско

През периода 6 – 13 април 2022 година продължава тенденцията на поскъпване на агнешкото месо в страната. Наблюдава се увеличение на областите, където се предлага агнешко месо, във връзка с наближаване на Великденските празниците, става ясно от седмичен анализ на Министерство на земеделието.

По области, цените на едро на агнешки бут са в диапазона от 19 лева и 22 стотинки за килограм в Перник и София до 25 лева и 49 стотинки за килограм в Русе. Средната стойност на едро за страната е 21 лева и 35 стотинки за килограм, 3,8 % над нивото от предходната седмица, поради покачване на цените в дванадесет области от 2,5 % до 13,5 %, най-чувствително в Габрово и Ловеч.

През последната седмица средната за страната цена на дребно на агнешка плешка в големите търговски вериги е с 1 лев и 97 стотинки за килограм или с 9,1 % под тази в по-малките търговски обекти. Цените на едро на продукта са средно със 79 стотинки за килограм по-високи от тези на дребно в големите търговски вериги и с 1 лев и 18 стотинки за килограм по-ниски от тези в другите търговски обекти.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...