Брезничани показаха как възпитават деца на добро пред директори, учители, родители и институции в област Перник – СНИМКИ+ВИДЕО

Кръгла маса “Отговорни за бъдещето” се проведе в хотел-ресторант “Бърдото” над град Брезник. Форумът се организира от брезнишката детска градина “Брезица” и в него участие взеха директори на учебни заведения, учители, родители, брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, отец Михаил, представители на Община Брезник и Общински съвет-Брезник и областният управител на област Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Още на влизане гостите получиха по една значка “Мост към добрината”. Във фоайето на хотел-ресторантът беше подредена изложба с рисунки на деца и родители под надслов “Отговорни за бъдещето”. Паралелно с форума се проведе и благотворителен базар “Бъдеще за Стиви”, на който желаещи можеше да подпомогнат каузата със закупуване на артикул. В базара с картини се включи и творческото семейство Даря и Сашо Евтимови.

Кръглата маса на тема “Отговорни за бъдещето” беше открита и водена от директора на детска градина “Брезица” Емилия Алексова. “Добре дошли в света на нашите деца и техните хиляди желания, които са безкрайни, но всички те имат едно единствено послание – светът да бъде по-добър, по-красив и по-вълшебен. И това смятам аз е наше главно задължение. На обществото, на възрастните, на родителите и учителите да подарим на децата онзи свят, който те желаят. Свят на доброто, на сигурността, свят на вълшебства и на сбъднати мечти”, каза Емилия Алексова.

Присъстващите се запознаха с целта на добродетелните инициативи, чрез които се възпитават децата в
“Брезица”. Част от официалните гости отправиха приветствия към всички участници в кръглата маса.
По време на кръглата маса с няколко песни и стихотворения се включиха децата от четвърта група на детската градина.

В рамките на около 10 минути участниците се разделиха на различни групи (учители, родители, директори и обществени институции) и имаха възможност да конкретизират на големи листа какви отговорности за бъдещето на децата очакват от определено съсловие (директори, учители, родители и обществени институции). Резултатите бяха представени пред всички и коментирани.

Форумът завърши с празничен коктейл и кратки дискусии между гостите.

Разгледайте снимки от кръглата маса на детската градина в Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

Вижте във видеото как завърши кръглата маса на детската градина в Брезник:

Виж също...

Loading...