Областният управител: Кръглата маса на детската градина в Брезник е добър пример и трябва да се провежда на национално ниво

Областният управител на област Перник Кирил Стоев беше сред участниците в кръглата маса “Отговорни за бъдещето”, която брезнишката детска градина “Брезица” организира в навечерието на Великден. След форума представителят на държавната власт на регионално ниво сподели, че е останал с добри впечатления от инициативата, предаде репортер на Zapadno.com.

Кръглата маса се проведе по-рано днес в хотел-ресторант “Бърдото” над град Брезник. В нея участваха директори, учители, родители и представители на институции на местно и регионално ниво, както духовенството в Брезник. Прочетете още по темата в публикацията: Брезничани показаха как възпитават деца на добро пред директори, учители, родители и институции в област Перник – СНИМКИ+ВИДЕО.

Целта на форума е да даде пример на обществото, което е отговорно към правилното отглеждане на децата. След края на кръглата маса областният управител Кирил Стоев сподели, че е положително изненадан от провеждането на инициативи в детската градина на Брезник. “От такива инициатива произлизат много добри ползи, които след това могат да се използват в самото образование, обучението на децата. Аз като родител съм отговорен за възпитанието на децата си и едновременно с това като представител на властта на територията на областта съм отговорен за спазването на законите, за прилагането им на местно ниво. Тази инициатива е прекасна и считам, че от нея може да се направи една национална инициатива, защото има големи ползи”, сподели за Zapadno.com Кирил Стоев.

Виж също...

Loading...