Членовете на брезнишкото читалище ще заплащат по 12 лева на година членски внос, а пенсионерите – по 6 лева за 12 месеца

Промяна на членския внос за членовете на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник е била гласувана и приета на отчетно-изборното събрание на институцията, предаде репортер на Zapadno.com.

Отчетно-изборното събрание се е провело в началото на работната седмица във фоайето на читалището. Сред точките в дневния ред е била промяна на членския внос, който досега е бил 1 лев на година за членовете. След гласуване е прието членският внос да се промени и вече да е в размер на 12 лева на година или 1 лев на месец. За пенсионерите членският внос е наполовина на тази сума или 6 лева на година. Инфлацията и необходимостта от подпомагане дейността на институцията са сред основните причини за увеличение на таксата. “Членският внос може да помогне за читалището. Било за закупуване на реквизит или за дейности. Към настоящия момент членове на читалището са 153-ма”, поясни за Zapadno.com секретарят на читалищната институция Борис Борисов. На отчетно-изборното събрание са приети и петима нови членове, от които четирима са с висше образование и един е със средно образование.

Друго по-важно решение, което е било взето на събранието е изборът на читалищно настоятелство. За председател е преизбран досегашният ръководител Емилия Алексова. В читалищното настоятелство е имало само един нов член. Това е Емилия Вълова, която е заела мястото на подалата поради конфликт на интереси оставка Аниела Асенова. За председател на проверителната комисия е избрана Венета Петрова, а членове си остават Славчо Михайлов и Иван Петров.

Виж също...

Loading...