Деца от детска градина “Брезица” представиха открит урок по добрина за директори и учители от учебни заведения в област Перник

Деца от детска градина “Брезица” в град Брезник посрещнаха директорит на детски градини, училища и учители от област Перник с открит урок, предаде репортер на Zapadno.com.

Откритият урок се проведе в детската градина и е свързан с инициативата “Мост към добрината”. Децата от трета група показаха на присъстващите какво са научили за определен период от време. “Знаете, че децата се променят. Ние работим 12 години инициативата “Мост към добрината” и всички деца, които са в детската градина информираме на такива ценностни качества и добродетели. Децата успяха да отключат чрез своите знания добрината, защото зъл магьосник я беше заключил. Те я отключиха чрез игри, тъй като основната форма в детската градина са игрите. Четири игри имаше, които бяха разнообразни и изискваха от децата познания по отношение точно на тези ценностни качества и добродетели. Какво значи да си мил, да си щастлив. А ако си щастлив, защо си щастлив. И така малко интерактивно по съвсем различен начин. Гостите се убедиха, че децата са познати с тази тематика.”, сподели за Zapadno.com директорът на детска градина “Брезица” Емилия Алексова. В края на открития урок всеки гост получи по едно бяло камъче с нарисувано червено сърце.

Присъстващите видяха спокойствието на децата, тъй като една от целите на “Мост към добрината” е чрез ценностните качества и добродетели да се премахне агресията. “При нас рядко се получава някаква агресия между деца. Да, има я, но все пак това е свързано и със семейното възпитание. Но като цяло благодарение на тази инициатива и на целенасочената ни работа, агресията в детската градина е свалена много, много надолу и почти липсва. Едновремнно с това има прекрасна педагогическа среда, включваща и нас – възрастните учители и помощен персонал.”, каза още Емилия Алексова.

Друга цел на открития урок беше да се предаде опитът, с който се работи в брезнишката детска градина и на другите учебни заведения в региона. Урокът е свързан и с кръглата маса “Отговорни за бъдещето”, която се проведе на 20 април. Прочетете още по темата в публикацията: Брезничани показаха как възпитават деца на добро пред директори, учители, родители и институции в област Перник – СНИМКИ+ВИДЕО.

Виж също...

Loading...